Pagina wordt geladen ...

Dubbelstaafmatten hekwerk

Een stevig en kwalitatief goed ogend hekwerk om de tuin? Dan is een dubbelstaafmatten hekwerk een hele goede optie.

Wat is een dubbelstaafmatten hekwerk?

De naam zegt het al, een hekwerk van stevige stalen staven van 5,5 mm doorsnede. Ze zijn horizontaal en verticaal geplaatst waardoor rechthoekige mazen ontstaan van 50 mm bij 200 mm. ‘Dubbel’ wil zeggen dat de horizontale spijlen bestaan uit twee staven naast elkaar. De verticale spijlen steken tussen deze twee staven. Door deze dubbele horizontale spijl is het hekwerk dus nog steviger dan de enkelstaafmat, wat al een stevig hekwerk is. De stalen staven zijn verzinkt en gekleurd middels één of twee lagen poedercoating.

Dubbelstaafmatten

Waarom zou je kiezen voor een dubbelstaafmatten hekwerk?

Je wilt een stevig maar wel betaalbaar hekwerk om de tuin of erf. Je wilt dat de kinderen veilig buiten kunnen spelen, zonder dat ze zo de straat op kunnen rennen. Of je wilt gewoon jouw erf beschermen tegen loslopende honden of andere dieren, zodat ze geen schade aan kunnen richten. Niet voor niets dat de dubbelstaafmatten de populairste soort hekwerken zijn. Ze zijn sterk, inbraakpreventief en geven een mooiere aanblik dan bijvoorbeeld een gaashekwerk.

Je kunt van alles bedenken waarom je een hekwerk om de tuin of erf wil. Het oogt ook gewoon mooi wanneer je het met een strak hekwerk hebt afgezet. Tel daar nog eens bij dat je bijna elke kleur voor het hekwerk kunt kiezen. Op een rij:

 • Je wilt geen ongewenste gasten in de tuin.
 • Voorkomen dat de hond ontsnapt maar ook geen vreemde honden in de tuin.
 • Je wilt een veilige plek voor de kinderen waar je ze met een gerust hart kunt laten spelen.
 • Je wilt een duidelijke erfafscheiding.
 • Niet te veel geld uitgeven
 • Kwalitatief hoogwaardige afscheiding

Een dubbelstaafmatten hekwerk zorgt hier allemaal voor.

Waar moet een dubbelstaafmatten hekwerk aan voldoen?

Voor dat je zomaar iets gaat bestellen, is het belangrijk dat wel weet wat je koopt. Je koopt tenslotte niet elk jaar een nieuw hek om de tuin. Het is de bedoeling dat deze wel jaren meegaat en dat je er niet te veel onderhoud aan hebt. Let dus op de volgende zaken:

 • Kwaliteit coating; verzinkt, één of twee lagen poeder coating
 • Kwaliteit bevestigingsmiddelen; rvs bouten en moeren
 • Kwaliteit hang- en sluitwerk; rvs, robuust, scharnier ijzer verzinkt, slotkast aluminium rvs-binnenwerk
 • Afwerking lasverbindingen; glad en waar mogelijk weggepoetst
 • Fundering; verlengde palen in beton gestort
 • Leverings- en Garantievoorwaarden; 5 jaar op coating en fabricagefouten inclusief betonnen funderingen

Is elke kleur mogelijk?

Naast de standaardkleuren kunnen we bijna elke RAL-kleur aanbrengen op de staafmatten. Dit is echter wel tegen een meerprijs. De standaardkleuren:

 • RAL 9005 zwart
 • RAL 6005 mosgroen
 • RAL 7016 antracietgrijs
 • Grachtengroen (donkergroen)

Onze afwerking beschermt tegen het klimaat

Wij beschermen niet alleen het hekwerk zelf, door onze coatings, tegen de elementen. We zorgen er ook voor dat alleen hoogwaardige materialen worden gebruikt voor de bevestiging en bijvoorbeeld het hang- en sluitwerk van een looppoortje. Ook het beton waar de staanders in worden geplaatst moet van goede kwaliteit zijn.

Hekwerk dubbelstaafmat

Bijna alle hoogtes dubbelstaafmatten zijn leverbaar

Zolang het constructief verantwoord is, kunnen we elke hoogte leveren voor dubbelstaafmatten. Het is echter wel de vraag of je elke hoogte zomaar mag plaatsen. Er zijn namelijk regels opgenomen in de wet die aangeven hoe hoog een erfafscheiding maximaal mag zijn. Zo mag aan de voorkant van de woning, deze maximaal 100 cm zijn. Aan de achterkant 200 cm. Dus je mag niet zomaar een hek van 2,5 m plaatsen om te voorkomen dat de voetbal van de buurjongen niet meer zo vaak in jouw tuin terecht komt.

Let wel: elke gemeente kan zijn eigen verordeningen hebben met betrekking tot erfafscheidingen. Informeer hierna om problemen te voorkomen. Zie het artikel Hekwerken en regelgeving voor meer informatie.

Garantie op dubbelstaafmatten hekwerken

Moman Hekwerken geeft 5 jaar garantie op de coating en fabricagefouten van dubbelstaafmatten hekwerken.

Dubbelstaafmat hekwerk hoog met poort

Dubbelstaafmat hekwerk laten plaatsen

Hekwerk scholen: dubbelstaafmat

Wij zijn Moman Hekwerk

Mijn naam is Berry, eigenaar van Moman Hekwerk. Wij leveren al meer dan 10 jaar sierhekwerken, industriehekken, staafmatten en poorten in heel Nederland. In de afgelopen jaren hebben wij meer dan 2400 hekwerken geplaatst. Wij zijn zo goed omdat:

 • Geen overheadkosten dus lagere productiekosten
 • Direct contact met de eigenaar
 • Altijd snelle service

Lees alles over ons.

Laten plaatsen van een Dubbelstaafmatten hekwerk

Wanneer je een offerte wilt aanvragen, moet je een aantal zaken vooraf juist doorgeven willen wij het hekwerk precies op maat kunnen maken. We moeten onder andere vooraf weten:

 • Welk soort afscheiding: Dubbelstaafmatten hekwerk of misschien toch een sierhekwerk?
 • Doel van het hekwerk: Wat is het eigenlijke doel van het hekwerk? Misschien voldoet de gekozen soort of stijl niet aan het doel wat je voor ogen hebt.
 • Hoogte: Hoe hoog moet het hekwerk worden?
 • Kleur: Wil je een speciale kleur? Vraag welke kleuren mogelijk zijn naast de standaardkleur.
 • Afmeting: wat zijn de benodigde afmetingen? Hoe lang in totaal? De hoogte?
 • Is het terrein vlak of loopt het op of af?
 • Eventuele poort(en)
 • Ondergrond: wat is de ondergrond waarin de staanders/fundering komen te staan? Soort grond, bestrating, enzovoort.

Hekwerk dubbelstaafmat laten plaatsen

Altijd in overleg

We gaan altijd met jou in overleg over deze zaken zodat we pas beginnen met produceren/leveren wanneer alles echt duidelijk is. Het opmeten van het hekwerk kunnen we ook voor je doen, dus als je wilt komen we gewoon langs; wel zo makkelijk. Pas dan maken we een offerte op die je niets kost en ook niet verplicht tot iets.

Besluit je het hekwerk te gaan bestellen, maken we afspraken over de levering en plaatsing. Afhankelijk van onder andere de voorraad, kan dat binnen enkele dagen zijn maar maximaal 6 weken. Op de afgesproken dag zorgen we dat alle materialen aanwezig op tijd aanwezig zijn en gaan we aan de slag om het hekwerk perfect op zijn plaats te zetten. Na de werkzaamheden voeren we materialen en afval af (of wat is afgesproken) en laten alles weer netjes achter.

Je mag het ook zelf doen

Natuurlijk kun je het hekwerk ook zelf plaatsen; een handige doe-het-zelver moet daar geen probleem mee hebben. Maar ook dan zijn we altijd bereid advies te geven of eventuele vragen te beantwoorden. Je kunt de materialen zelf halen maar wij brengen het ook bij jou thuis indien gewenst.

Heb je de benodigde gereedschappen niet in huis, dan kun je die bij ons tegen borgprijs lenen. We zetten al deze afspraken duidelijk in de offerte zodat je een weet waar je aan toe bent. Zo loop je achteraf niet tegen ‘verborgen’ kosten aan.

Al enthousiast?

Enthousiast geworden door dit artikel? Wacht dan niet langer en neem contact op met ons voor een afspraak op ons showterrein. Ben je al zeker van je zaak, vraag dan direct een offerte aan.

 

Direct een offerte aanvragen passend bij jouw situatie

Offerte aanvragen

 

Diensten Moman Hekwerk

Naast dubbelstaafmatten hekwerken verzorgt Moman de levering en plaatsing van:

Contact

Moman Hekwerk
Nijverheidsstraat 13
7917 PZ Geesbrug (Drenthe)

T: 0524 - 29 09 65
F: 0524 - 29 05 76
E: info@momanhekwerk.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend op:

Maandag t/m vrijdag: 09:00-17:00 uur

Zaterdag: 10:00-14:30 uur